У Канаді не відкидають можливість відправки зброї в Україну

У Канаді не відкидають відправлення в Україну зброї на тлі нарощування Росією військ вздовж українського кордону та нагнітання обстановки.

Про це повідомила міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі, наголосивши, що її колеги щільно займаються цим питанням.

«Ми закликаємо російський режим разом із усіма союзниками по НАТО припинити нарощування військ поруч із Україною. Зрозумівши, що справа доходить до загрози, яку Росія становить зараз, я вирішила провести важливу зустріч з усіма міністрами закордонних справ НАТО. Ми зобов'язані як альянс продемонструвати силу, єдність та рішучість», – сказала Мелані Джолі.

Відповідаючи на запитання, чи Канада направить Україні зброю для захисту в умовах російського вторгнення, Джолі зазначила, що її команда займається цим питанням. Зараз дуже важливо підтримувати українців, щоб протистояти загрозам їхньої безпеки разом.

Міністр оборони Канади Аніта Ананд також активно працює із союзниками з НАТО з метою безпеки України, оскільки це безпека Європи та всього світу загалом.