У Канаді попередили про відключення світла через сильні морози

У Канаді громадян просять обмежити споживання електроенергії через сильні морози.

У провінціях Альберта та Колумбія температура опустилася до -36 °C. Це найбільші морози за 50 років. Про це повідомляє The Canadian Press.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Високий попит на електроенергію через сильні холоди спонукав Оператора електричних систем провінції Альберта видати попередження про обмеження споживання у п'ятницю та суботу, а міністр комунального господарства провінції Натан Нойдорф попередив про високий ризик відключень у суботу ввечері.

Влада просить мешканців Альберти економити енергію в період пікового попиту з 16:00 до 19-00.

Водночас Міністерство охорони навколишнього середовища Канади попереджає, що арктичне повітря у поєднанні з сильними вітрами може призвести до обмороження та гіпотермії "протягом кількох хвилин", якщо люди не вживатимуть належних запобіжних заходів, перебуваючи на вулиці.

У Києві пройшла потужна снігова буря з громом та блискавкою

У Києві у ніч на 12 січня пройшла потужна снігова буря з громом та блискавкою. Але її бачили не всі. Лише жителі правого берега Дніпра.

Потужні звуки грому та мерехтіння блискавок добряче налякали містян, які уже два роки живуть в умовах війни. А найбільше людей здивувала гроза у січні - такого майже ніхто з містян не пам'ятає.