У Казахстані стартував референдум щодо будівництва атомної електростанції

Старт референдуму щодо атомної електростанції
Старт референдуму щодо атомної електростанції

У день референдуму з питання будівництва атомної електростанції рано, о 6:00, почали роботу 84 виборчі дільниці в Казахстані. Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Костянтин Петров.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Костянтин Петров заявив, що це дозволить громадянам проголосувати до початку роботи.

Більшість з цих дільниць розташовані в Карагандинській та Абайській областях, а також в Алмати. Є такі ж дільниці в Актюбінській та Мангистауській областях. Ці дільниці припинять свою роботу разом з іншими виборчими дільницями о 20:00.

Всі дільниці розпочали голосування

За інформацією станом на 7:00 6 жовтня 2024 року, всі 10,249 виборчих дільниць в регіонах розпочали голосування. У списки виборців внесено 12,244,683 громадян.

Нагадаємо, що громадяни Казахстану також можуть взяти участь у референдумі за кордоном. У 59 країнах для цього створено 74 виборчі дільниці.

Перший керівник країни, прем'єр-міністр Олжас Бектенов, проголосував на одній з дільниць в Астані. У результаті його одного з найбільших іноземних виборчих дільниць, що знаходиться у Ташкенті, голосування розпочалося о 7:00 за місцевим часом.

Останні дільниці відкриються о 16:00 за часом Астаны у містах Вашингтон, Нью-Йорк, Оттава, та о 20:00 в Сан-Франциско. За кордоном вже відкрилися 26 виборчих дільниць, очікується відкриття 48 інших.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв також взяв участь у референдумі і провів брифінг для журналістів. Він підкреслив, що уряд активно виконує поставлені завдання. Президент додав, що постійно перебуває в курсі всіх подій.

На завершення брифінгу президент висловив повагу журналістам, зазначивши, що в цьому році було надано квартири журналістам, і в планах на майбутнє продовжити цю практику.

Нагадаємо, що між Росією та Казахстаном почалася "зернова війна".

Читайте також