У Конгресі США закликали розсекретити дані про можливий злом пошти штабу Трампа

Зображення американського Конгресу
Зображення американського Конгресу

Аналітики та експерти з розвідки попереджують, що іноземні держави можуть спробувати підрив президентських виборів у США після злому системи електронної пошти представників команди Дональда Трампа хакерами, які працюють на Іран. Про це пише Washington Post.

Двоє членів Палати представників від Демократичної партії, які працювали в комітетах з розвідки та безпеки, вимагають провести брифінги й розсекретити інформацію про можливе іноземне втручання у вибори.

Заява передвиборчого штабу Трампа була зроблена після того, як він отримав запит від ЗМІ щодо документу внутрішньої перевірки кандидата у віцепрезиденти Джей Ді Венса, який був надісланий редакції.

Представники влади США не підтвердили факт вторгнення в електронну пошту штабу. Команда Трампа також не представила підтверджуючі докази.

Нагадаємо, передвиборний штаб Дональда Трампа заявив про злам їхніх комп'ютерів. Штаб припустив, що до крадіжки та поширення конфіденційних документів причетні іранські діячі, але не надав конкретних доказів. Ця заява була зроблена наступного дня після звіту Microsoft, в якому йшлося про спроби іноземних агентів втрутитися у передвиборчу кампанію 2024 року в США.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також