У Конгресі зберігається двопартійна підтримка України

У політичного аналітика і нерезидента Дага Клейна є думки щодо відкриття Конгресу для роботи і першим завданням нового спікера Майка Джонсона. Він вважає, що додаткові кошти мають бути виділені на питання національної безпеки, зокрема на Україну.

У світлі усунення Маккарті з посади спікера, союзники США в Європі хвилюються, що Америка може покинути партнерів в Україні. Для них питання безпеки набули особливої важливості після різанини євреїв та атак на Газу.

Серед членів Конгресу все більше і більше апетиту на фінансування. Останніми днями відбувся "Український саміт дії", в рамках якого сотні виборців приїхали до Вашингтону, щоб підтримати фінансування для України.

Білий дім просить достатньо коштів для стабільної підтримки України до більшої частини 2024 року. Запит президента об'єднує допомогу Україні з фінансуванням Ізраїлю, безпекою кордонів США та гуманітарною допомогою для Гази. Така стратегія має більше шансів на підтримку з боку Конгресу.

Більшість американців і членів Конгресу хочуть, щоб США продовжували надавати допомогу Україні. Опитування показали, що відмова від підтримки Києва сприйматиметься як слабкість. Також 69% вважають, що США мають захищати своїх союзників, таких як Україна та Ізраїль.

Завдання спікера Джонсона нелегке, але важливе. Швидке прийняття додаткових асигнувань для національної безпеки має бути пріоритетом для Конгресу, на це розраховують американці та їхні друзі за кордоном.