У короля Чарльза ІІІ діагностували рак

Укорочена новина про рак у короля Чарльза ІІІ

У Букінгемському палаці оголосили, що король Чарльз ІІІ має рак. Проте це не рак передміхурової залози, а захворювання, що було виявлено під час лікування монарха через збільшення простати. Представники палацу повідомили, що він розпочав регулярне лікування в понеділок.

Незважаючи на діагноз, Чарльз ІІІ продовжить виконувати свої обов'язки, але на час лікування відступить від публічної діяльності. Він лишається позитивно налаштованим щодо лікування і з нетерпінням очікує повернення до повноцінних державних обов'язків.

Незважаючи на призупинення публічних заходів, король продовжить виконувати свою роль глави держави. Щодо стадії раку та прогнозу нічого не повідомляється.

Також зазначимо, що минулого тижня короля виписали з лікарні після операції через збільшену передміхурову залозу, яка була діагностована як доброякісне захворювання. Король вирішив публічно розповісти про своє лікування, щоб пропагувати перевірку простати серед чоловіків.

Подальші обставини

У цьому ж прес-релізі було заявлено, що принцеса Уельська Кетрін також перенесла планову операцію на черевній порожнині.

Про рак в світі

Також варто згадати, що президент Намібії Хаге Гейнгоб помер у віці 82 років після того, як йому було діагностовано рак у січні цього року.