У Краснодарському краї РФ дрони атакували нафтопереробний завод

Безпілотники атакували Краснодарський край

У ніч на 27 квітня безпілотники атакували Краснодарський край. Про це повідомив губернатор Краснодарського краю РФ - Веніамін Кондратьєв.

За його словами, у Слов'янському, Сіверському та Кущівському районах було придушено понад 10 безпілотників, які намагалися атакувати НПЗ і об'єкти інфраструктури. Щасливо, постраждалих і серйозних пошкоджень немає, оскільки оперативні служби оперативно ліквідували загоряння внаслідок падіння безпілотних літальних апаратів (БпЛА), - написав він.

Атаки на НПЗ

За інформацією російських пабліків, прогриміли вибухи о 5:00 на передмісті Слов'янська-на-Кубані Краснодарського краю. Зафіксовано влучання та пожежу на нафтопереробному заводі. Пізніше голова Слов'янського району підтвердив цей факт і додав, що пошкоджено ректифікаційну колону.

Також, у Сіверському районі Краснодарського краю атаковано Ільський НПЗ. Після атаки на заводі виникла пожежа, яка наразі майже загашена.

Пошкодження на НПЗ та наслідки

Попередньо, безпілотні літальні апарати атакували НПЗ «Словʼянськ-ЕКО», бітумний завод, Ільський НПЗ та інші об'єкти. На деяких об'єктах внаслідок атак виникла пожежа. Відомо також, що військовий аеродром у станиці Кущевська Краснодарського краю теж загорівся після атаки БпЛА.

Росія змогла відремонтувати деякі з ключових нафтопереробних заводів, які зазнали ударів українських безпілотників. Частка простоюваних потужностей знизилася з 14% до близько 10% наприкінці березня.

Посилання на статті

Читайте також:

  • «Не стріляйте по російських НПЗ!» Історія однієї непристойної пропозиції
  • Атака на російські НПЗ: вражаюча економічна стратегія України
  • НАТО повідомило, як українські атаки вплинули на нафтопереробну спроможність РФ