У Le Monde розкрили деталі знищення Україною гігантського складу боєприпасів РФ

У розкритих деталі знищення Україною гігантського складу боєприпасів РФ
У розкритих деталі знищення Україною гігантського складу боєприпасів РФ

З'явилися деталі про те, як Україна знищила великий російський склад боєприпасів за допомогою нових снарядів.

Про це повідомляє видання Le Monde.

Ніч на 18 вересня українські безпілотники влаштували авіаудар по 107-му арсеналу Головного управління Росії в місті Торопець Тверської області.

Аналітики видання зазначають, що українська армія використала безпрецедентні ресурси, які мали великий вплив на масштаб зруйнувань. За даними військових джерел, в операції брали участь понад 100 безпілотників.

На відеозаписах спостерігається характерний свист реактивних двигунів, що говорить про можливе використання крилатих ракет в процесі атаки. Варто зазначити, що раніше атаки на територію Росії здійснювалися за допомогою гвинтових дронів, які були повільнішими і легше збивалися системами протиповітряної оборони (ППО).

Подеколи прокремлівські Telegram-канали стверджують, що українські снаряди могли бути новими ракетами "Паляниця". На початку серпня президент України Володимир Зеленський оголосив про успішне випробування цих ракет.

З урахуванням іншої точки зору, український сайт Defense Express вважає, що використані снаряди могли бути модернізованою версією української ракети "Нептун" з більшим зарядом вибухівки.

Міністерство оборони Росії продовжує повторювати твердження, що всі українські безпілотники були збиті, і інцидент стався через "падіння уламків". Зауважимо, що міністерство не згадує про Тверську область у списку регіонів, де поразку дронів причинило ППО. Таким чином, російські ЗМІ в основному уникли згадки про цю катастрофу.

Необхідно пам'ятати, що удари по складах боєприпасів в РФ можуть суттєво вплинути на хід бойових дій.

Читайте також