У Лондоні заарештовано охоронця Ріші Сунака: він робив ставки на дату виборів

Затримано охоронця Ріші Сунака
Затримано охоронця Ріші Сунака

Один з офіцерів особистої охорони прем'єр-міністра Ріші Сунака був арештований британською поліцією за ставку, зроблену в букмекерській конторі. Цю інформацію повідомили у The Guardian та ВВС.

Арешт пов'язаний із скандалом навколо дати виборів до парламенту Великої Британії. Раніше повідомлялося, що поліція зацікавилася ставкою члена Консервативної партії Крейґа Вільямса, який вгадав день волевиявлення і виграв 400 фунтів.

З'ясувалося, що офіцер охорони не єдиний, хто точно спрогнозував дату виборів – це зробила також Лора Сондерс, яка балотується від консерваторів. Результатом розслідування стало арештування офіцера охорони.

Зараз поліція призупинила його роботу, арештованого взяли під варту і випустили на заставу. Справа також передана до Незалежного офісу поведінки поліції.

Офіс прем'єр-міністра відмовився коментувати цю ситуацію. Партія-суперник Сунака на виборах – Ліберальні демократи – закликала провести внутрішню розслідування цієї букмекерської справи.

Раніше Ріші Сунак оголосив про призначення загальних виборів на 4 липня 2024 року. Він попросив короля Карла III розпустити парламент згідно з офіційною процедурою.

Також, за даними опитування, в липні Сунак може втратити свою посаду після загальних виборів через провал Консервативної партії. Він стане першим прем'єром, який піде у відставку через програш на виборах.

Читайте також