У Лондоні з'явилась інсталяція, присвячена вбитим Росією українським спортсменам

У Лондоні встановлено вбитих українських спортсменів
У Лондоні встановлено вбитих українських спортсменів

У Лондоні на Парламентській площі було представлено інсталяцію, яка вшановує пам'ять українських спортсменів, що загинули під час російської агресії. Про це повідомило посольство України у Великій Британії.

«З лютого 2022 року російська війна забрала життя тисяч невинних українців, включаючи 487 спортсменів. Більше 4,000 спортсменів досі активно захищають свою країну», – заявили в посольстві.

Ця інсталяція була відкрита за участі українських спортсменів, Державного Міністра з Питань Європи Стівена Дауті, Форін Офісу, Послів і Посольств Німеччини, США та Франції, а також Association of Ukrainians in Great Britain. Вона відображає число "487", хоча реальна кількість жертв може бути ще більшою. Навколо інсталяції розташоване спортивне обладнання, що символізує дисципліни загиблих спортсменів і нагадує про страшні наслідки війни.

Цього року Україна буде представлена лише 140 спортсменами на Олімпійських іграх у Парижі, що є найменшою кількістю в історії української участі в літніх Олімпіадах.

«Ця інсталяція є потужним нагадуванням про великі втрати, які зазнала Україна внаслідок війни, і символом шани тим, хто пожертвував своїм життям за майбутнє своєї країни. Ми висловлюємо подяку партнерам за цю символічну ініціативу і закликаємо світову спільноту звернути увагу на жорстокість і гуманітарні злочини Росії, а також посилити підтримку України в боротьбі за мир і справедливість», - зазначили у посольстві.

Читайте також