У Львові впав кінь, який возив людей на кареті: реакція мера

Кінь падає у Львові, мер реагує
Кінь падає у Львові, мер реагує

У центрі Львова на середині дороги сталася неприємна ситуація - кінь провалився. Відповідне відео зараєло в мережі.

Автор відео написав: "Коні проводять цілий день на вулиці під палючим сонцем без води, у непридатних для них умовах. Вони стресуються, на них нехтують і зловживають".

Представники прокату запевнили, що кінь заплутався в упряжі і, щоб його звільнити, довелося розірвати упряж, яку він притиснув.

Варто відзначити, що схожі ситуації з тваринами відбуваються не вперше та тривають протягом кількох років. Наприклад, лежачого коня в центрі Львова можна було побачити у 2011 році (коли він помер), а також у 2013 та 2015 роках.

Захисники тварин готують заяву про жорстоке поводження з тваринами і вимагають заборонити пасажирський візковий бізнес, повідомляє організація UAnimals.

Мер Львова Андрій Садовий відреагував на цей інцидент.

Він сказав: "Друзі, я бачу всі ваші помітки та коментарі щодо ситуації з конем. Ми працюємо над цим і не коментуємо прямо зараз".

Садовий підкреслив, що рішення щодо експлуатації тварин буде ухвалене сьогодні і, за його словами, воно буде "справедливим".

Варто зазначити, що користувачі активно висловлюють своє незадоволення щодо експлуатації тварин.

Нагадаємо, що у 2021 році Верховна Рада України прийняла закон, який встановлює нові правила утримання тварин та поводження з ними.

До речі, в Туреччині рятувальники дістали живого коня з-під завалів будівлі, де він провів три тижні.

Читайте також