У Львові засновано фонд на честь матері і трьох доньок, яких убила Росія

У Львові засновано фонд на честь матері і трьох доньок, яких убила Росія
У Львові засновано фонд на честь матері і трьох доньок, яких убила Росія

Український католицький університет (УКУ) оголосив про створення стипендіального фонду на честь Євгенії Базилевич та її трьох доньок, Ярини, Дарії та Емілії, які загинули від російського обстрілу у Львові 4 вересня 2024 року. Про це повідомив сам УКУ.

За словами УКУ, фонд буде називатися ім'ям Базилевичів і є спільним проектом університету, батька Ярослава Базилевича та Національної скаутської організації України "Пласт".

Головною метою фонду є зібрати 100 тис. доларів, які будуть використовуватися для надання річних стипендій студентам УКУ. Це дозволить наслідувати ідеали і принципи, які відтілювалися життям Базилевичів. Також в УКУ наголосили, що всі члени сім'ї також були активними пластунами.

"Ендавмент дозволить річно виділяти стипендії на пам'ять про Євгенію, Ярину, Дарію та Емілію Базилевич. Цим університет зможе допомагати обдарованим студентам, які через складні обставини не можуть оплачувати свою освіту", - пояснили в УКУ.

Ярослав Базилевич, батько трьох доньок, поділився своїми враженнями: "Я завжди відчував себе найщасливішим і найбагатшим чоловіком і батьком, адже мав таких прекрасних дітей. Вони були відповідальними, працьовитими, розумними, ініціативними та патріотичними. Я завжди гордився ними та надалі буду гордитися. Допоможіть зі створенням сталого стипендіального фонду на ім'я Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич, щоб світ пам'ятав їхні імена".

Нагадаємо, що під час масованого обстрілу, який стався 4 вересня, Дарія, Ярина, Емілія та їхня мама Євгенія загинули від російської ракети, коли ховалися на сходовій клітці свого будинку під час повітряної тривоги.

6 вересня відбулася прощання з Базилевичами у Львові.

Читайте також

сьогодні, 17:57 3 переглянули