У Міноборони Франції назвали нюанс вступу України до НАТО

Франційське Міноборони відзначає важливість вступу України до НАТО
Франційське Міноборони відзначає важливість вступу України до НАТО

Франція не проти вступу України до НАТО, але це залежить від майбутньої адміністрації США, заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню у інтерв'ю La Tribune.

Він відзначив, що деякі аспекти Мирного плану президента України Володимира Зеленського є цікавими. "Цей план свідчить про те, що Україна готується до можливих переговорів. Наше завдання - допомогти їй сісти за переговорний стіл з вигідним балансом сил... Ми не повинні забувати про питання: які гарантії безпеки ми можемо запропонувати Україні?" - сказав Лекорню за даними УНІАН.

Він також не виключив можливість розширення підготовки українських військовослужбовців у Франції, окрім 2 тис. солдатів, які проходять навчання вже зараз: "Я про це думаю і працюю над цим".

За словами голови Міноборони Франції, навіть при припиненні вогню немає гарантій, що Росія не здійснить нову агресію, тому потрібно шукати шляхи досягнення стійкого миру.

"Ми завжди маємо пам'ятати одне питання: які гарантії безпеки ми можемо запропонувати Україні? Звичайно, це членство в НАТО, але ми також готові зробити все можливе, щоб допомогти Україні створити сильну армію, яка зможе стримувати Росію в майбутньому", - підкреслив Лекорню.

Читайте також