У Міноборони назвали види доплат для військових ЗСУ

Військові ЗСУ можуть отримати додаткові винагороди за участь у обороні

Заступник міністра оборони України Наталія Калмикова заявила, що військові Збройних Сил України можуть отримати шість видів додаткової винагороди за участь у бойових діях проти російських окупантів. Про це вона заявила в інтерв'ю Укрінформу. Одна з форм виплат - 100 тисяч гривень на місяць для військових, які приймають безпосередню участь у бойових діях. Також ця винагорода передбачена тим, хто забезпечує безпеку та оборону на фронті, включаючи окупацію. Крім того, виплата зберігається для сімей полонених та поранених воїнів.

Додаткову винагороду у розмірі 50 тисяч гривень можуть отримати ті військові, які виконують бойові завдання у штабах та управліннях військових угруповань. Це стосується зокрема тих, хто керує військовими частинами, які діють на лінії зіткнення або в районах проходження бойових завдань.

Для військових, які виконують особливі завдання, передбачено винагороду у розмірі 30 тисяч гривень. Сюди входять військові, що діють у Силах оборони держави, захищають об'єкти інфраструктури та забезпечують бойові дії.

Для військових, які перебувають на передовій, Кабінет Міністрів затвердив виплату 70 тисяч гривень. Цю винагороду отримують ті, хто перебуває на лінії зіткнення в районах оборони чи наступу, а також ті, хто виконує завдання в окупованих територіях. Виплата не залежить від місяця - 70 тисяч можна отримати лише після 30 днів виконання завдань.

Інструктори в навчальних військових частинах можуть отримати додаткову винагороду в розмірі від 15 до 30 тисяч гривень.

Нарешті, курсанти військових вишів отримують додаткову винагороду в розмірі 2350 гривень.