У Міносвіти сказали, на скільки підвищать зарплати вчителям у 2024 році

Вчителі отримають підвищення зарплати у 2024 році - Оксен Лісовий

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий розповів, що вчителі отримають підвищення зарплати у 2024 році. Цю інформацію він надав у своєму інтерв'ю для NV.

За словами Лісового, в наш час недостатньо коштів для повного підвищення зарплати вчителям, але щодо загального підвищення мінімальної зарплати будуть здійснюватись дві зміни.

"Перше підвищення відбудеться у січні, а друге - у квітні. Після цього зарплата вчителя становитиме від 10 до 15 тисяч гривень, залежно від категорії, нарахувань та інших факторів", - розповів він.

Зарплата учителей в Украине, Повышение зарплаты учителям, МОН Украины

Однак, міністр підкреслив, що цього недостатньо. Він заявив, що Міносвіти працює над створенням більш зрозумілої та прозорої системи нарахування зарплат вчителям.

"Ми хочемо зробити заробітну плату вчителя більш привабливою. Для цього ми плануємо зменшити кількість різних нарахувань, оскільки зараз існує приблизно 60 різних нарахувань, які вчителі дуже часто не розуміють. Ми також плануємо пов'язувати зарплату з кваліфікацією вчителя, оцінювати всі його робочі години, а не тільки години занять з учнями, а також враховувати цифрові навички та володіння іноземними мовами", - пояснив Лісовий.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про плановане підвищення зарплат вчителям та реформу вишів у 2024 році.