У мирному житті захоплювався спортом та бачатою. Згадаймо Юрія Трофімука

Юрій Трофімук - спортсмен у мирному житті
Юрій Трофімук - спортсмен у мирному житті

Кожного дня о 9 годині ранку українці вшановують пам'ять тих, хто загинув внаслідок російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Юрія Трофімука.

10 жовтня 2024 року воїн з Львова, Юрій Трофімук, загинув у бою, захищаючи волю та незалежність України. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Юрій Трофімук народився 28 квітня 1992 року у Львові. Він вчився в середній загальноосвітній школі №65 міста Львова і потім вступив до Відокремленого структурного підрозділу "Львівський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу Національного університету харчових технологій".

Після закінчення навчання він працював на кількох різних місцях, останнім з яких було приватне підприємництво в сфері торгівлі.

У вільний час він займався спортом і брав участь у бачаті.

Після початку повномасштабної агресії Російської Федерації він добровольцем приєднався до захисту держави, вступивши до п'ятого прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Військовослужбовець виконував бойові завдання на Сумщині та Донеччині.

16 жовтня 2024 року відбувся честьовий похорон Юрія Трофімука в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Після загальноміської церемонії прощання на площі Ринок його поховали на Личаківському кладовищі у Львові.

Він залишився маму, двох братів, дядька і маленьку племінницю.

"Главком" приєднується до хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять всіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих, відданих життя від рук російських загарбників, і запалюємо свічки пам'яті, схиляючи свої голови в скорботі, під час загальнонаціональної хвилини мовчання. Ми вшановуємо громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність держави: військових, цивільних і навіть дітей, всіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та в результаті нападів ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також