У Московському патріархаті не залишилося сліду православ'я – архієпископ Гельсінський

В Московському патріархаті спадає вплив православ'я
В Московському патріархаті спадає вплив православ'я

Московський патріархат залишив православ'я і став сумішшю месіанізму, фашизму та етнофілетизму – архієпископ Гельсінський і всієї Фінляндії Лев

Архієпископ Гельсінський і всієї Фінляндії Лев заявив, що Московський патріархат втратив своє православ'я і став сумішшю російського месіанізму, православного фашизму та етнофілетизму. Він наголосив, що ця  ідеологія, яка виглядає як православ'я, насправді зовсім не представляє християнство.

За словами архієпископа, Росія уявляє себе єдиною силою добра у світі, яка має завдання протистояти Заходу, який впав у зло. Він зазначив, що така маніхейська єресь поділяє світ на протилежності: світло і темрява, добро і зло.

Нагадаємо, Київський окружний адміністративний суд визнав приналежність УПЦ МП до Російської православної церкви. Цей рішення прийнято аналізуючи позов Київської митрополії УПЦ МП та Почаївської Свято-Успенської лаври до Міністерства культури. Україна продовжує боротися з впливом РПЦ, зокрема шляхом ухвалення законопроєкту про заборону церкви та деколонізацію назв населених пунктів.

Читайте також