У Москві після рейду десятки мігрантів отримали повістки

Група мігрантів з повістками у Москві
Група мігрантів з повістками у Москві

Після проведеного рейду в Москві, десяткам мігрантів були вручені повістки до військкоматів. Цю інформацію надав видання "Медуза".

Зазначається, що військові слідчі в Москві провели рейд, в результаті якого було вручено повістки до військкоматів десяткам мігрантів, які отримали російське громадянство, для постановки на облік.

Російське МВС регулярно проводить рейди у місцях, де можуть проживати або працювати мігранти, які після отримання російського громадянства не встали на облік. За результатами таких рейдів повідомлялось, що тих, хто приходив за повісткою у військкомат, направляли на військову службу й примушували підписати контракт.

Ці рейди та інші заходи є результатом прийнятого закону Держдумою наприкінці липня. Цей закон зобов'язує іноземців разом з отриманням російського паспорта стати на військовий облік.

Нагадаємо, що 31 липня Держдума РФ затвердила законопроект, який передбачає позбавлення громадянства у разі неявки на військову службу. Співавтором законопроекту став спікер Держдуми В'ячеслав Володін, що свідчить про підтримку цієї ініціативи з боку Кремля.

Раніше британська розвідка повідомила про вербування РФ африканців до армії.

Читайте також