У Москві суд заочно заарештував письменника Бориса Акуніна

Заарештовано письменника Бориса Акуніна

Басманний районний суд Москви заочно заарештував письменника Бориса Акуніна (Григорія Чхартішвілі) на два місяці. Про це повідомляє пресслужба суду.

Повідомляється, що Акуніна заарештували у справі про військові "фейки" та про публічне "виправдання тероризму".

Звинувачення проти письменника були пред'явлені в грудні 2023 року, а МВС РФ оголосило Акуніна у розшук в січні цього року. Слідчі провели обшук у московському видавництві "Захаров", яке публікувало книги письменника.

Борис Акунін зараз проживає за межами Росії.

Хто такий Борис Акунін

Борис Акунін (справжнє ім'я Григорій Шалвович Чхартішвілі) є російським письменником, вченим-японістом, літературознавцем, перекладачем та громадським діячом. Він також виступав під літературними псевдонімами Анна Борисова та Анатолій Бруснікін.

Письменника внесли до реєстру "іноземних агентів"

У січні Міністерство юстиції РФ внесло Бориса Акуніна до реєстру "іноземних агентів". У реєстрі Росфінмоніторингу біля імені Акуніна стоїть "зірочка", що означає, що проти нього можуть порушити справу про тероризм. Але до цього часу немає інформації про порушення кримінальної справи проти нього. Письменник не знаходиться в базі федерального розшуку російського МВС, оскільки він виїхав з РФ у 2014 році і проживає у Великій Британії.

Акунін висловив свою позицію стосовно конфлікту в Україні

Раніше Борис Акунін зрозуміло пояснив свою некеровану підтримку війни в Україні. Він підкреслив, що стоїть проти путінського режиму, оскільки цей режим втілює зло, і підтримка його позицій означає долучення до цього зла. Письменник наголосив, що каталізатором для його звернення до росіян стали постійні вимоги відмовитися від простої позиції на користь РФ.