У МЗС Китаю зробили цинічну заяву після звинувачень у військовій допомозі РФ

У МЗС Китаю зробили цинічну заяву після звинувачень у військовій допомозі РФ

Китай засуджує заяву британського міністра оборони щодо військової допомоги Росії

У Міністерстві закордонних справ Китаю відповіли на заяву британського міністра оборони Гранта Шаппса стосовно розвіддань щодо готовності Китаю надати Росії військову допомогу в воєнному конфлікті з Україною. За словами представника МЗС Китаю Ван Веньбінь, ця заява є "безпідставним і безвідповідальним очорненням".

"Ми засуджуємо безпідставне і безвідповідальне очорнення Китаю британським політиком. Ми відзначили той факт, що ці зауваження британської сторони навіть не були підтримані її "близьким союзником" (йдеться про США - ред.)", - наголосив речник китайського МЗС.

Також, Ван Веньбінь заявив, що Британія "підливає масла у вогонь" у війні в Україні. Він вказав на те, що два роки тому, коли Росія і Україна були близькі до угоди про припинення конфлікту, саме Британія завадила йому. Речник МЗС Китаю додав, що Китай підтримує мир та діалог і продовжуватиме працювати над мирними переговорами.

"У той час, як Китай і міжнародна спільнота докладають усіх зусиль для охолодження ситуації, британська сторона вкотре зробила безвідповідальні заяви, що викликає тривогу", - зазначив він.

Ван Веньбінь заключив своє заяву, вказавши, що Китай буде захищати свої законні права та інтереси.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: