У МЗС РФ назвали законними цілями можливу ядерну зброю НАТО у Польщі

РФ звинуватила Польщу у "дуже небезпечній грі" з розміщенням ядерної зброї США

Міністерство закордонних справ РФ заявило про те, що Польща грає у "дуже небезпечну гру", розглядаючи можливість розміщення ядерної зброї США на своїй території.

Президент Польщі Анджей Дуда запросив прем'єр-міністра Дональда Туска на переговори щодо можливості розміщення ядерного озброєння країн НАТО у Польщі. Дуда підкреслив, що Польща готова до такого розвитку подій.

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков назвав такі дискусії "провокаційними" і наголосив, що може бути наступний виток напруги, якщо буде подальша ескалація цих розмов.

"Якщо вони підуть шляхом подальшої ескалації — а так можна оцінити дискусії, ці поки що словесні ігри з ядерною зброєю — то буде наступний виток напруги. І взагалі ця гра дуже небезпечна, її наслідки може бути складно передбачити", – сказав він.

Минулого року Росія заявила про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі з метою "стримування Заходу".

У той же час речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що будь-які ядерні ракети США в Польщі можуть стати "мішенями" в разі війни між Росією і НАТО.

"Легко припустити, якщо американська ядерна зброя з'явиться на території Польщі, то відповідні об'єкти негайно поповнять список законних цілей для знищення у разі прямого військового конфлікту з НАТО", – сказала вона.

Джерело: Букви