У НАБУ прокоментували перспективи членства в робочій групі ОЕСР про боротьбу з хабарництвом

Учасники робочої групи ОЕСР обговорюють боротьбу з хабарництвом
Учасники робочої групи ОЕСР обговорюють боротьбу з хабарництвом

Керівники антикорупційних органів України сподіваються, що українське законодавство буде успішно узгоджено з Конвенцією ОЕСР про боротьбу з хабарництвом і що Україна зможе стати членом цієї організації.

"Маємо оптимізм, що до січня (2025 року) зможемо прозвітувати фактично про те, що готові й подати відповідну заявку (на членство в робочій групі ОЕСР - ред.)", - сказав директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос на конференції в Києві "Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом".

Він підкреслив, що приєднання до Конвенції ОЕСР є важливим етапом для України, особливо в контексті її євроінтеграційних зусиль.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Олександр Клименко відзначив, що Україна розпочала процес приєднання до ОЕСР і робочої групи ОЕСР щодо боротьби з хабарництвом у 2022 році.

За його словами, під час цього часу були розроблені концепції і моделі юридичної відповідальності. "Перша спроба була неуспішною - запропонований законопроект не був прийнятий робочою групою, порадили розробити новий", - зазначив Клименко.

Керівник САП підкреслив: "Ми впевнені, що парламент обере найкращу модель з законопроектів, розроблених за участю САП, НАБУ та інших організацій, щоб надати нам найкращий інструмент для боротьби з корупцією, забезпечення справедливості і покращення інвестиційного клімату України".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також