У Нігерії понад 100 в'язнів втекли на волю через те, що проливні дощі розмили стіни в'язниці

Проливний дощ у Нігерії призвів до втечі щонайменше 118 ув'язнених зі стін в'язниці поблизу столиці. Це сталося через те, що дощ пошкодив стіни та інші будівлі в'язниці. Агенти служби безпеки вже затримали 10 втікачів, але їх ще треба знайти. Речник тюремної служби закликав громадськість допомагати в цьому та інформувати службу безпеки про будь-які підозрілі рухи.

У цій в'язниці раніше перебували члени повстанського угруповання "Боко Харам". Такі втечі стали серйозною проблемою в Нігерії через недостатнє фінансування та слабкі заходи безпеки в'язниць. Протягом останніх років тисячі ув'язнених втекли через напади бойовиків та через слабку інфраструктуру у в'язницях. Зокрема, в липні 2022 року близько 440 в'язнів втекли після нападу "Ісламської держави" на в'язницю суворого режиму в столиці. Також, у 2021 році на південному заході країни збройні бойовики напали на в'язницю, у результаті чого 575 ув'язнених втекли.

Повідомляється, що в Нігерії відкрили найбільший в Африці нафтопереробний завод Dangote, який має вирішити проблему хронічного дефіциту пального в країні.

Читайте також:

  • Масло за 290 грн, кілограм бананів за 30: які ціни на продукти в тропічній Нігерії
  • Українська дипломатія в Африці. У Нігерії відбувся показ фільму "20 днів у Маріуполі"