У Німеччині затримано агентів РФ, які хотіли зірвати військову допомогу Україні – Spiegel

У Баварії (Німеччина) правоохоронці затримали двох агентів, які працювали на російські спецслужби. Вони збиралися провести диверсії на військових об'єктах, щоб перервати постачання військової допомоги для України. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

За даними видання, федеральний генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох підозрюваних, які планували диверсії в Німеччині за вказівкою російських спецслужб.

Дітер С., 39-річний російсько-німецького походження з Баварії, був головним замішаним у справі. Він спілкувався з контактними особами з російських спецслужб з метою здійснення диверсійних операцій. Цілью атак було підірвати німецьку підтримку для України шляхом атак на військові та промислові об'єкти, зокрема, транспортні шляхи для вантажів військового призначення.

Додатково, 37-річний Александр Й., також російсько-німецького походження, був звинувачений федеральною прокуратурою у зв'язках з російською розвідкою.

Затримані шпигували за об'єктами в Графенвері, Баварія, де знаходиться важливий військовий полігон, де українські військові тренуються, зокрема, на бойових танках Abrams.

Дітер не новий для німецьких органів безпеки. Він раніше брав участь у ДНР і мав контакти з терористичною організацією. Тому його також звинувачують у вчиненні терористичних дій за кордоном.

Федеральна прокуратура також веде розслідування щодо причетності Дітера до підготовки насильницького акту проти держави, оскільки він мав вогнепальну зброю.

Двох затриманих вивели перед судді Федерального суду в Карлсруе, де їх взяли під варту.

Раніше було повідомлено, що помічник ультраправого німецького законодавця намагався перервати постачання бойових танків в Україну. Виявилося, що він був агентом російської розвідки.