У Німеччині затримано шпигунів, які стежили за людиною з України

У Німеччині затримано шпигунів, які стежили за людиною з України

Троє громадян, які представляють Вірменію, Україну та Росію, були затримані у місті Франкфурт-на-Майні підозрюваними у шпигунстві на користь іноземної спецслужби. Про це повідомила Федеральна прокуратура Німеччини.

Підозрювані - Роберт А. з України, Вардгес І. з Вірменії та Арман С. з Росії - зібрали інформацію про українця, який знаходиться в Німеччині. За даними Der Spiegel, цей українець брав участь у бойових діях проти російської армії.

«З цією метою 19 червня 2024 року вони відвідали кафе у Франкфурті-на-Майні, де мала перебувати особа, на яку вони орієнтувалися», - йдеться в повідомленні.

Трьох підозрюваних затримали, згідно з клопотанням прокуратури, і суд вирішив поставити їх під арешт. Докладнішої інформації про справу не наводяться.

До речі, Росія все частіше використовує шантаж і фінансові стимули, щоб найняти німців як шпигунів, після вигнання близько 600 російських дипломатів з країн-членів ЄС.

Зазначається, що російські спецслужби витрачають значні кошти на вербування агентів у Німеччині, незважаючи на спроби Заходу обмежити їхні дії після повного вторгнення Москви на Україну.

Нагадаємо, у Німеччині протягом понад тижня розшукували зниклу дев'ятирічну українку. Валерія вийшла до школи о 6:50 ранку 3 червня, але не з'явилась на уроки. За даними відеоспостереження, дитина не сіла в автобус для поїздки до школи.

За словами однокласника дівчинки, він побачив її біля школи, де вона чекала на когось. Коли Валерія не вернулась додому, її мама почала шукати її сама і звернулась до поліції о 18:30. Поліція відразу розпочала пошуки зниклої.

Пізніше німецька поліція підтвердила на брифінгу, що тіло, знайдене 11 червня у лісі біля міста Дебельн, належить зниклій українській дівчинці Валерії.

Читайте також: