У Норвегії спрощують правила перебування для туристів

Влада Норвегії заявила про відміну вимоги проходження обов'язкового карантину після прибуття в країну для всіх туристів.

Нові правила вже діють із 26 січня 2022 року. Мандрівники, які прибувають до Норвегії, більше не будуть зобов'язані проходити карантин незалежно від їх статусу вакцинації або наявності у них чинного сертифікату COVID-19.

Про зміну правил було оголошено на сайті уряду Норвегії, і рішення було ухвалено за рекомендацією Норвезького інституту охорони здоров'я (NIPH).

Туристи без дійсного сертифікату COVID-19 становили 7% всіх прибулих і лише 4% від загальної кількості випадків зараження. А це означає, що період карантину мав невеликий вплив на розвиток пандемії в Норвегії.

У Міністерстві охорони здоров'я Норвегії заявляють, що в карантині немає потреби, оскільки на мандрівників припадає лише 4% випадків зараження. Тому в країні більше не вважається за необхідне відправляти на карантин навіть тих, хто не пройшов вакцинацію.

Невакциновані мандрівники можуть пропустити карантин за новими правилами. Ті громадяни, які не повністю вакциновані або не мають чинного сертифіката COVID-19, як і раніше, повинні будуть пройти тестування за 24 години до вильоту.

Тепер у Норвегію можна буде їхати лише з довідкою про негативний результат ПЛР-тесту чи експрес-тесту на коронавірус.

У той же час, мандрівники, незалежно від статусу вакцинації, повинні пройти тест на кордоні після прибуття та зареєструвати свій в'їзд до Норвегії. У разі виявлення коронавірусу – відправитися на самоізоляцію.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Скасування в'їзного карантину сприятиме швидшому відкриттю спільноти та полегшенню в'їзду.

Це буде мати позитивні соціально-економічні наслідки для бізнеса в цілому та туристичної галузі зокрема.

Тим не менш, карантин у Норвегії може бути знову введений у разі зміни ситуації із зараженням або появи нового варіанту вірусу, що потребує суворіших заходів.