У Новій Зеландії пройшли антиковидні протести (ФОТО)

У Веллінгтоні, Нова Зеландія, тисячі людей протестували проти обов'язкової вакцинації та введеного урядом локдауну.

Про це повідомляє Reuters у вівторок, 9 листопада.

Правоохоронці посилили заходи безпеки будівлі парламенту, що стало безпрецедентним безпековим заходом. Марш став найбільшим подібним мітингом у країні, але мав мирний характер. При цьому протестувальники вимагали зняття карантинних обмежень та скасування обов'язкової вакцинації, багато хто ніс плакати з цитатами екс-президента США Дональда Трампа про "фейкові новини".

Зазначимо, що у Новій Зеландії у 2021 році спостерігався серйозний спалах захворюваності через поширення штаму Дельта. Прем'єр-міністр Ясінда Ардерн запровадила обов'язкову вакцинацію в деяких секторах, як і у більшості країн Європи та США. Зараз Нова Зеландія входить до країн з найменшим рівнем захворюваності на COVID-19. По всій країні хворіє менше 8 тисяч людей, зафіксовано 32 смерті. Вакциновано вже 80% дорослого населення країни.

Нагадаємо, що раніше у Гаазі відбулися масові протести проти COVID-обмежень. Демонстранти в Гаазі виступали проти використання свідчень про вакцинацію та QR-кодів, які, на їхню думку, поділяють суспільство.