У Парижі сьогодні розпочнеться суд проти актора Жерара Депардьє

Жерар Депардьє на слуханні в Парижі
Жерар Депардьє на слуханні в Парижі

Сьогодні у Парижі розпочнеться перший суд проти актора Жерара Депардьє. За словами видання Bild, його звинувачують у сексуальних домаганнях. Розгляд справи розпочнеться о 13:00 місцевим часом. За звинуваченням, Депардьє вчинив сексуальні домагання до двох жінок під час зйомок фільму "Зелені ставні" у 2021 році.

У лютому 2024 року один декоратор і помічник режисера звинуватили актора у сексуальному насильстві, сексуальних домаганнях і сексистських образах. Адвокат Джеремі Ассус, який представляє Депардьє, повідомив, що актор особисто буде присутній на судовому засіданні.

«Свідки та докази, які він представить, покажуть, що він є лише об'єктом неправдивих звинувачень. Мета позивачів, згідно з позовами про компенсацію, полягає в збагаченні на суму від 6 до 30 тис. євро», - заявив адвокат.

Свідки твердять, що на знімальному майданчику Депардьє цілував жінок і хапав їх за груди. Він також поводився безладно, але тільки з жінками, які були у його підпорядкуванні.

«Я була з ним на знімальному майданчику. Він монстр, який ніколи не говорив «досить» і продовжував», - розповів актор Матьє Касовіц, колега Депардьє.

Деякі французькі телеканали уже відмовилися транслювати фільми з участю Жерара Депардьє. Крім цього, його воскову статую у музеї Гревен в Парижі демонтували, а актора позбавили ордена Почесного легіону. За статтею про сексуальні домагання йому загрожує до 5 років позбавлення волі. Загалом проти Депардьє висунуто 5 позовів, а 21 жінка заявила про домагання з його боку.

Кінокритики вважають, що "Зелені огорожі" можуть стати останнім фільмом у великій фільмографії Депардьє. Судовий процес також може мати велике значення для французької кіноіндустрії, оскільки все більше людей закликають винуватити впливових осіб за сексуальні або скандальні дії. 

Нагадаємо, що 29 квітня в Парижі Депардьє було затримано правоохоронцями через звинувачення у сексуальному насильстві, і наразі його допитують. 

Читайте також