У Парижі стартували Олімпійські ігри. Яскраві фото церемонії відкриття

Фото церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі.
Фото церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі.

Столиця Франції готується до проведення Олімпіади, головного спортивного форуму. Наступні 16 днів будуть насичені спортивними подіями та емоціями.

Відбулася церемонія відкриття змагань, яка запам'ятається як одна з найбільш рекордних в історії. Початок Олімпіади став найбільшим за кількістю глядачів та географічним охопленням.

Початок дійства супроводжувався відео з французьким футболістом та тренером Зінедіном Зіданом, який ніс олімпійський факел та передав один з традиційних символів дітям-спортсменам у метро.

Урочистість проходила на декількох відомих місцях, включаючи річку Сену, стадіон, Аустерліцький міст, Трокадеро - еспланаду навпроти Ейфелевої вежі. Церемонія включала 12 частин, кожна з яких завершувалася музичним виступом. Виступила Леді Гага, Селін Діон, Айя Накамура. Незважаючи на несприятливу погоду, створено чудову атмосферу та додано масштабності дійству.

Першими з українців вступили в боротьбу футболісти та лучники. Футбольна команда поступилася Іраку (1:2), а лучники не змогли потрапити до турніру.

Перші медалі розіграють вже завтра. За них будуть змагатися фехтувальники, стрибуни у воду, дзюдоїсти, велогонщики, скейтбордисти, плавці та регбісти. Україна 27 липня буде намагатися здобути нагороди в перших чотирьох видах спорту. Олімпійські Ігри-2024 завершаться 11 серпня.

Українські атлети попереджені щодо поведінки з нейтральними спортсменами з Росії та Білорусі. В Олімпійському селищі їм не повідомляють всі деталі церемонії відкриття з метою безпеки.

Україна буде представлена на Олімпіаді практично в усіх видах спорту, крім ігрових. Збірна з футболу вперше виступить на Іграх.

Читайте також