У Парижі затримано трьох людей за графіті із трунами «французьких солдатів в Україні»

У Парижі затримано трьох людей за графіті із трунами «французьких солдатів в Україні»

У Парижі затримали трьох громадян Молдови, яких підозрюють у намалюванні графіті з зображенням трун та написами «Французькі солдати в Україні», повідомляє телеканал BFMTV.

Графіті були знайдені у сьомому окрузі Парижа, де розташована Ейфелева вежа.

Трьох чоловіків заарештували у ніч з п'ятниці на суботу. Під час арешту у зловмисників знайшли латексні рукавички, балончики з фарбою та трафарети з написами.

Поліція повідомила, що «підозри пов'язані з можливим новим іноземним втручанням». Розслідування розпочали, щоб з'ясувати мотиви зловмисників та їх зв'язок з попередніми випадками іноземного втручання. 

Зловмисники взяли на себе відповідальність за цю акцію та зазначили, що подібні графіті є й в інших місцях Парижа.

«Ця акція відповідає на невідповідні дії французької влади стосовно наших активістів, які розмістили труни біля Ейфелевої вежі», – пояснили вони.

Нагадаємо, у Парижі активісти встановили п'ять трун з французькими прапорами та написом «Французькі солдати з України» біля підніжжя Ейфелевої вежі. Згідно з результатами перевірки, в трунах були мішки з гіпсом, що було встановлено центральною лабораторією та кінологічною службою.

Раніше стало відомо, що заява президента Франції Еммануеля Макрона про можливе розгортання військ в Україні викликала палкі дискусії між країнами-учасниками НАТО. Експерти вбачають, що це питання почало «розшатовувати» солідарність всередині альянсу.

Читайте також: