У Південній Кореї вимагають скасувати виступ пропутінського музиканта

У столиці Південної Кореї, Сеулі, відбувся протест проти війни Росії проти України та запрошення російського музиканта Володимира Співакова на музичний фестиваль. Група активістів Voices in Korea організовує щотижневі акції протесту та збирає підписи під петицією, щоб скасувати його концерт.

Мітинг відбувся під будівлею Lotte World Tower, де має відбутися концерт Співакова в рамках Classical Bridge International Music Festival. Активісти звернули на себе увагу телебачення, перехожих та працівників Lotte Concert Hall, які сфотографували плакати протестувальників.

Крім протесту проти Співакова, мітинг також був загальним протестом проти російської агресії в Україні. Одна з учасниць акції заявила, що вона покидається перед українцями та просить пробачення від імені російських громадян за злочини, вчинені Росією в Україні. Вона також закликала західні країни закрити небо над Україною, як це зроблено в Ізраїлі.

Активісти планують провести ще одну акцію протесту та пресконференцію для корейських журналістів наступної неділі, 5 травня.

Варто зазначити, що Співаков підтримує політику Володимира Путіна і його заходи та фестивалі отримують підтримку з боку російських організацій, у тому числі з грантів президента та МЗС РФ. На одному з фестивалів Співакова навіть привозили українських дітей з окупованих територій України. Музикант також бере участь в акціях, які сприяють російському імперіалізму.

Джерело: Укрінформ