У Польщі біля кордону з Білоруссю знайдено невідомий об'єкт: його аналізують спецслужби

Невідомий об'єкт, знайдений біля кордону з Білоруссю
Невідомий об'єкт, знайдений біля кордону з Білоруссю

У польському селі Стара Камьонка, біля кордону з Білоруссю, виявили незнайомий об'єкт з кирилицею. Він вже переданий на вивчення спецслужбам. Про це повідомляє PAP.

Яцек Добжинський, речник координатора польських спецслужб, підкреслив, що об'єкт, ймовірно, є метеорологічною кулею.

На місце події прибула поліція, а також був залучений собака-сапер. Ми перевірили, що це за предмет. Все вказує на те, що це метеорологічна куля

, - зазначив він.

Добжинський нагадав, що нещодавно в цьому самому районі виявляли ще одну метеорологічну кулю. Польський речник зауважив, що, ймовірно, в цьому районі є їхня зона польоту.

Вранці 26 серпня, під час масованої атаки авіації Росії на Україну, в повітряний простір Польщі влетів об'єкт, ймовірно, російський безпілотник-камікадзе. Об'єкт пролетів близько 25 км вглиб території Польщі, а потім зник з радарів. Практично одразу пошуки його залишків розпочала територіальна оборона, але досі їх не вдалося знайти. Тому більшість громадян Польщі, ймовірно, підтримують ідею збиття російських літаків над країною.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський назвав знищення російських ракет над Україною боргом своєї країни. За його словами, членство в НАТО не звільняє країну від обов'язку захищати свій повітряний простір.

Читайте також