У Польщі розповіли, які зміни готують до закону про тимчасовий захист біженців з України

Польська Рада міністрів обговорить поправки до закону про захист українських біженців

30 квітня Рада міністрів Польщі обговорить проект поправок до закону, який продовжуватиме тимчасовий захист для громадян України, які втікають від війни. Про це повідомляється на сайті канцелярії прем'єр-міністра.

Згідно з проектом змін до Закону про допомогу громадянам України у зв'язку із збройним конфліктом та іншими актами, які були підготовлені Міністерством внутрішніх справ та адміністрацією, ухвалюється рішення про обов'язкове шкільне навчання для біженців з України.

Заступник глави МВС Мацей Душчик повідомив, що вже близько 200 тисяч українських дітей навчаються у польських школах, однак не можна точно сказати, скільки з них виключені з освітньої системи.

"Ми поінформували наших українських партнерів, і вони також погодились із цим", - зазначив чиновник.

Згідно з рішенням, виплата допомоги українським дітям-біженцям буде пов'язана з обов'язковим відвідуванням школи.

Очікується, що уряд Польщі на найближчому засіданні схвалить продовження тимчасових заходів допомоги українським громадянам, які вимушено залишили свою країну через російське вторгнення.

Україна припинила консульські послуги для чоловіків за кордоном, і Польща відповіла на запитання, щодо можливості отримання тимчасового захисту біженцями без закордонних паспортів.