У Путіна відреагували на старт Глобального саміту миру у Швейцарії

У Путіна відреагували на старт Глобального саміту миру у Швейцарії

Адміністрація Володимира Путіна засудила саміт миру, який почався в Швейцарії, назвавши його непродуктивним заходом. Про це повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. Він заявив, що Кремлю немає чого передавати учасникам саміту. Крім того, він висловив надію, що наступного разу обговорення ситуації в Україні відбудеться на більш продуктивному заході, ніж швейцарський саміт. Представник Путіна також назвав реакцію Заходу на мирну ініціативу російського лідера непродуктивною.

Нагадаємо, що Саміт миру Швейцарії триває 15-16 червня і має на меті вироблення кроків для встановлення справедливого та міцного миру в Україні. У ньому беруть участь представники країн, міжнародних організацій та українського громадянського суспільства.

Позиція Кремля свідчить про небажання Російської Федерації йти на реальні переговори для припинення війни, яку вона розпочала проти України у 2022 році. Зокрема, 14 червня Президент РФ Путін виставив умови для початку "мирних переговорів", заявивши, що Збройні сили України повинні відвести війська з усієї території чотирьох областей на півдні та сході України.

Читайте також: