У разі перемоги на виборах Трамп діятиме щодо України радикально – Reuters

У разі перемоги на виборах президента США в 2024 році Дональд Трамп планує здійснити ряд рішучих кроків, включаючи призначення своїх прихильників на ключові посади та зміну зовнішньої політики США щодо Китаю, НАТО та України. Інформацію про це повідомляє Reuters.

Під час свого першого президентського терміну Трамп неодноразово показував своє розчарування високопосадовцями, які поставлялися на його шляху і гальмували або відкладали його плани. За словами радників Трампа, президент розуміє, що персонал впливає на політику. Він планує призначити більше прихильників, щоб ефективніше просувати свої зовнішньополітичні пріоритети.

У разі повернення до влади, Трамп має намір скоротити оборонну допомогу Європі та ввести торговельні мита для країн НАТО, які не відповідають критеріям щодо виділення 2% ВВП на оборону. Також він планує продовжувати знижувати обсяг торгівлі з Китаєм. Проте існують побоювання, що Трамп може припинити допомогу Україні, але представники Вашингтона не панікують з цього приводу.

Для реалізації своїх планів Трамп намір замінити ключові посади у Пентагоні, Державному департаменті та ЦРУ прихильниками, які мають його довіру. Це дозволить президенту мати більшу гнучкість і впливати на політичні заходи країни. Вже зараз у нього є стабільна група радників з багаторічним досвідом зовнішньої політики.

Під час свого першого терміну Трамп намагався нав’язати своє бачення національної безпеки США, що призвело до розчарування через високопосадовців, які гальмували його імпульсивні та непостійні рішення. Також нагадують про зникнення секретної папки із Росією, що містила важливу розвідувальну інформацію про втручання Кремля та інших секретних операцій.