У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters за звʼязки з командою Навального

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального.

Карелін, який має подвійне громадянство – РФ та Ізраїлю, був затриманий ввечері 26 квітня у Мурманській області. Його звинувачують за статтею про екстремізм. За версією слідства, Карелін співпрацював із "Фондом боротьби з корупцією" (ФБК) та командою померлого Олексія Навального. Російська влада у 2021 році визнала ФБК екстремістською організацією.

Сергій Карелін - відеожурналіст та оператор, який раніше співпрацював з Reuters та Deutsche Welle. За версією слідства, Карелін знімав відеоролики для Youtube-каналу "Навальний LIVE". Сам журналіст заперечує ці звинувачення.

Увечері 27 квітня стало відомо про арешт у Москві журналіста та продюсера Костянтина Габова, який працював на кілька організацій, зокрема інформагентство Reuters. Його також звинувачують у співпраці з "Фондом боротьби з корупцією" та каналом "Навальний LIVE". Він, як і Карелін, не визнає своєї провини.

Затриманим журналістам загрожує від двох до шести років в'язниці за "участь в екстремістській організації".

Журналісти АР заявили про своє стурбовання щодо затримання відеожурналіста Кареліна і шукають додаткову інформацію. Reuters не коментував рішення суду щодо Габова.

Нагадаємо, у Росії світлину покійного політика Олексія Навального визнали символом екстремістської організації.

Суди у чотирьох регіонах Росії прирівняли прізвище опозиційного політика Олексія Навального до екстремістської символіки. Учасникам акцій за прізвищем Навального на їхніх плакатах призначено адміністративні арешти.

Раніше повідомлялося, що у Росії після поховання Олексія Навального затримали 130 людей на публічних заходах.

Диктатор Володимир Путін, ймовірно, не дав наказу вбити опозиційного політика Олексія Навального у в'язниці. Про це пише The Wall Street Journal.

Читайте також:

  • Роман Цимбалюк: Мені достеменно відомо, навіщо Навальний летів у Москву
  • Юлію та Олексія Навального оголошено лауреатами "Премії за свободу ЗМІ"
  • Злочини росіян проти журналістів. Страшна статистика Офісу генпрокурора