У річницю загибелі Пригожина британська розвідка назвала чисельність ПВК «Вагнер»

Пригожин загибель чисельність ПВК Вагнер
Пригожин загибель чисельність ПВК Вагнер

Зменшення чисельності групи "Вагнер" після смерті Пригожина

За даними британської розвідки, за рік після смерті Євгена Пригожина, чисельність приватної військової компанії "Вагнер" скоротилася вдесятеро. Залишки групи знаходяться у Білорусі та в Африці. Аналітики зазначають, що після смерті керівників групи, вона стала роздробленою та багато високопосадовців покинули її.

"Численні ветерани 'Вагнер' пішли за цими та іншими колишніми лідерами 'Вагнера', вийшовши з групи. Порівняно з піковою чисельністю складу близько 50 тисяч осіб у 2023 році, 'Вагнер' тепер, швидше за все, зберігає близько 5 тис. осіб у своїх залишкових формуваннях у Білорусі та Африці" - повідомляється у звіті британської розвідки.

Деякі колишні командири групи приєдналися до інших підрозділів, зокрема до Міністерства оборони Росії та чеченського спецназу "Ахмат". В одному з підрозділів "Вагнер" призначили нового командира - Бориса "Зомбі" Нижевенка.

Нагадаємо, що група "Вагнер" відійшла з лінії фронту в Україні у травні 2023 року, а її місце зайняли нерегулярні формування чеченського та російського "добровольчого корпусу" міноборони. Дислокації "Вагнера" у Сирії та Лівії були замінені "Африканським корпусом" міноборони Росії. Проте група "Вагнер" зберігає незалежні дислокації в Білорусі, Малі та Центральноафриканській Республіці.

Читайте також