У Росії бульдозерами знесли єдиний храм Православної Церкви України

У росіян знесли храм Православної Церкви України в Росії

У Ногінську Московської області 11 квітня росіяни знищили єдиний храм Православної Церкви України на честь Пресвятої Трійці. Цю інформацію повідомив клірик ПЦУ Святослав Скороход.

«На четвертому тижні Великого посту остання духовна барикада українського духу на Росії знищена. Раніше на болотах була закрита українська бібліотека та ліквідована єдина організація української діаспори», – написав він у себе в Facebook.

За словами священнослужителя, в Україні завжди були десятки тисяч храмів Московського Патріархату, а в Росії тільки один храм ПЦУ. Храм розташовувався в Ногінську, але в 2016 році його було знесено районним судом за тим, що він заважав місцевому населенню.

«В 2013 році я рукопокладався в цьому храмі, а з 2008 по 2015 був прес-секретарем владики Адріана. Тому хочу сказати одне: ця українська святиня була про історію віри та опору російській владі та Московській Патріархії навіть там, де це здавалося зовсім неможливим!», – наголосив священик.

Православна Церква України звинувачує Росію в систематичному порушенні релігійної свободи та переслідуванні духовенства і віруючих, які відмовляються співпрацювати з російською владою на окупованих територіях. Священний Синод Православної Церкви України зазначив, що українським священнослужителям, які в окупації відмовились від співпраці з російською владою, забороняють займатися діяльністю їх релігійних організацій.

Інші новини

  • Верховний Суд узаконив перехід релігійної громади з УПЦ МП до ПЦУ
  • З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України
  • Лобіст Новинського погрожує нардепам, які хочуть заборонити Московську церкву в Україні