У Росії через невдачі на фронті арештовано військового начальника – ISW

Арештований військовий начальник
Арештований військовий начальник

Арештовано колишнього заступника командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії

2 серпня російська влада затримала колишнього заступника командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Московського військового округу Дмитра Пєшкова. Йому звинувачують у розкраданні продовольчих пайків, які призначені для російських солдатів, що воюють в Україні. Пєшков заперечує свою вину.

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), цей арешт може бути частиною стратегічних дій Кремля, спрямованих на відставку високопосадових посадовців з Міністерства оборони Росії. Це може бути зроблено для покарання командирів, чиї підрозділи не досягли успіху, або для забезпечення лояльності і слухняності військовим офіцерам.

144-та мотострілецька дивізія нещодавно зазнала територіальних втрат через українські контратаки в районі Терни і Невське в Луганській області. Вона проводить наступальні операції з обмеженим успіхом.

Нагадаємо, що раніше в Росії було затримано колишнього заступника міністра оборони Дмитра Булгакова з причини корупції. Також в травні за звинуваченням у отриманні хабара було арештовано заступника начальника Генштабу Росії генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна.

Читайте також