У Росії ліквідували пілота, причетного до ударів по ТЦ у Кременчуці та будинку у Дніпрі

Пілот, причетний до ударів по ТЦ у Кременчуці та будинку у Дніпрі
Пілот, причетний до ударів по ТЦ у Кременчуці та будинку у Дніпрі

За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, у Росії було ліквідовано Дмитра Голенкова, який брав участь в авіаційних ударах по цивільних об'єктах України. Тіло злочинця було знайдено в яблуневому саду під Брянськом з численними травмами голови, ймовірно, завданими молотком.

Голенков був пілотом 52-го бомбардувального авіаполку, що базується на аеродромі "Шайковка". Він обіймав посаду начальника штабу авіаційної ескадрильї. За його причетністю стоїть ряд ракетних ударів на українські цивільні об'єкти, включаючи торговий центр "Амстор" у Кременчуці та житловий будинок у Дніпрі, в результаті чого загинули десятки людей. У Головному управлінні розвідки МО України зазначили, що за кожен військовий злочин буде справедлива відплата.

Попередньої року кореспондентка видання "Важливі історії" спілкувалася з Голенковим, запитуючи його, чи не шкода йому загиблих у Дніпрі. Пілот відповів зневажливо, питаючи, чи справді він причетний до цих подій і наголісив, що Крим належить Росії, і вони не мають нічого спільного з такими справами.

Останньою новиною є допущення, згідно з Le Monde, що США можуть дозволити Україні бити углиб Росії. 

Читайте також