У Росії недостатньо ППО, щоб захистити всі аеродроми - експерт

Недостатньо ППО - проблема російських аеродромів
Недостатньо ППО - проблема російських аеродромів

Силові удари України по військових аеродромах та нафтобазах в Росії знову довели, що Росія не може захистити свої стратегічні об’єкти.

Про це розповів Олександр Мусієнко, керівник Центру військово-правових досліджень, у інтерв’ю телеканалу FREEДOM.

Мусієнко зазначив, що удар по аеродрому у Морозовську не перший і викликав негативну реакцію з боку російських військомів, які скаржаться, що Росія не забезпечила надійний захист аеродрому.

Російські військоми не запитують, чому так сталося. А це сталося тому, що Росії не вистачає засобів протиповітряної оборони (ППО) для того, щоб захистити всі свої об’єкти. Чимало засобів ППО України були знищені або пошкоджені, що ускладнює їх використання. Більшість зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) знаходяться поблизу лінії фронту, тому багато російських об’єктів лишилися просто без захисту

Мусієнко також зазначив, що інтенсивність ударів українських сил значно зросла.

На основі статистики за липень він вказав, що Україна запустила 520 дронів для ударів по військовим об’єктам в Росії, тоді як Росія випустила 426. Це свідчить про те, що Україна збільшила кількість дронів, які атакують російські об’єкти.

Українські удари є більш ефективними, вони досягають своєї мети та завдають пошкоджень російським військовим об’єктам.

Мусієнко наголосив, що Україна атакує лише військові об’єкти в Росії та об’єкти, які забезпечують нафтопродуктами російську армію.

Україна концентрується на ударами по нафтобазах, оскільки Росія потребує нафтопродуктів для використання бронетанкових груп для прориву.

За словами Мусієнка, Росія змінює підходи та тактику на лінії фронту, але Україна продовжує систематично вражати військові об’єкти в Росії та об’єкти з нафтопродуктами.

Читайте також