У Росії олімпійський комітет назвали неонацистським. МОК відреагував

Олімпійський комітет звинуватив Росію в расизмі і неонацизмі

У Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що влада РФ "досягла нового мінімуму", звинувативши комітет в "скочуванні до расизму і неонацизму". Про це сказав на пресконференції речник МОК Марк Адамс, передає Euronews.

Раніше МОК ухвалив рішення, що російські та білоруські спортсмени не будуть допущені до участі в церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. У Кремлі досить агресивно відреагували на це.

"Ці рішення демонструють, наскільки МОК відійшов від своїх заявлених принципів і скотився до расизму та неонацизму", - заявила на брифінгу прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова.

Президент МОК Томас Бах доручив своєму речнику Адамсу відповісти на звинувачення Росії через їхній особистий характер.

Адамс підкреслив, що коментарі виходять за межі допустимого: "Пов'язувати президента (Баха - ред.), його національність (німець - ред.) і Голокост у цьому контексті - це рівень нового мінімуму".

Марк Адамс додав, що такі заяви з Москви були "дуже агресивними".

МОК затвердив нові правила для "нейтральних" спортсменів

У МОК затвердили нові правила щодо участі "нейтральних" атлетів на Олімпіаді-2024. Буде створена комісія, яка перевірятиме відповідність критеріям індивідуальних "нейтральних" атлетів з російськими та білоруськими паспортами. Спортсмени з Росії та Білорусі не будуть брати участі в церемонії відкриття Олімпіади-2024.

Нагадаємо, російські боксери відмовилися кваліфікуватися на Олімпіаду-2024 через умови нейтральності, оскільки не хочуть зраджувати своїй батьківщині.