У Росії правоохоронці висунули голові СБУ Малюку нове звинувачення

СБУ Малюк отримав нове звинуваченння
СБУ Малюк отримав нове звинуваченння

Главу Служби безпеки України, Василя Малюка, звинуватили російські правоохоронці у причетності до атаці на Кримський міст у 2023 році. Інформацію про це оприлюднило ТАСС з посиланням на російські слідчі.

Малюка звинувачують в «організації теракту». Раніше, у травні, Росія звинуватила голову СБУ у підриві Кримського мосту, проте цей інцидент відбувся у 2022 році.

У межах цієї справи Росія звинувачує не тільки Малюка, якого заочно арештували та оголосили у міжнародний розшук, а й громадян Росії, Вірменії та України. Національне бюро генпрокурора України вважає російське розслідування «маніпулятивним та безглуздим» з юридичної точки зору.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що заступник голови Офісу президента Олег Татаров та діючий голова СБУ Василь Малюк «вбивали громадян Чеченії у Києві» на початку вторгнення.

Крім того, Служба безпеки України викрила мережу агентів ФСБ, які готували вбивство українських високопосадовців, зокрема президента Володимира Зеленського, голови СБУ Василя Малюка та очільника ГУР Кирила Буданова.

Читайте також