У Росії стався черговий прорив дамби

Пошкоджена дамба у Росії
Пошкоджена дамба у Росії

У місті Дальнереченськ Приморського краю в ніч проти 6 серпня сталося проривання дамби. Школа міста стала місцем тимчасового розміщення постраждалих від повені. Про це повідомляє The Moscow Times.

«Рятувальники рекомендують місцевим жителям евакуацію, але кожен вирішує сам», – уточнив представник російського відомства.

Адміністрація Дальнереченська попередила, що підйом води триватиме ще один-два дні. У місті проживає 25 тисяч осіб. Попередження про можливе затоплення було дано місцевим жителям напередодні, 5 серпня.

В даний момент в Дальнереченську продовжується активна фаза повені. Рівень води на місцевих водоймах продовжує підніматися, ґрунт стає перезволоженим. Прогнозується підтоплення низинних територій, ділянок доріг та сільськогосподарських угідь, зазначили у міністерстві у справах ГО та НС.

Це вже четвертий прорив дамби за останні два тижні. 26 липня дамбу прорвало на Кіалімському водосховищі у Карабаському міському окрузі Челябінської області. 29 липня в Сегезькому окрузі Карелії стався прорив дамби на Біломорсько-Балтійському каналі, в результаті чого загинула одна людина. 4 серпня через паводки у Бурятії прорвало Хонхолойську дамбу, також було зруйновано кілька мостів, в тому числі понтонних.

Раніше жителі Челябінської області, які постраждали від прориву дамби і підтоплення, скаржилися, що їх змушують самостійно вирішувати проблему з відкачуванням води.

Читайте також