У Росії затримано американського військового, який приїхав до жінки

Затримано американського військового в Росії за підозрою у крадіжці

Минулого тижня в Росії затримали американського військового Гордона Блека, який приїхав у Владивосток на зустріч з жінкою, з якою мав романтичні стосунки. За словами американських чиновників, він був у Росії не в офіційних справах. Він завершив службу і поїхав до Владивостока без дозволу свого начальства. Зараз Блек перебуває у слідчому ізоляторі. Його звинувачують у вкрадіжці щось у жінки, але не відомо, чи це та сама жінка, яку він відвідував.

Російська сторона повідомила про затримання Держдепу, а США надають підтримку своєму солдату через консул. Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому теж підтвердив інформацію про затримання. Варто зазначити, що заарештування американців в Росії стали частішими через погіршення відносин між двома країнами. США звинуватили Росію в націленості на американців і використанні їх як розмінну монету.

Журналістів заарештували за звинуваченнями у співпраці з командою Навального

Російські влади також заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press. Їх звинувачують у співпраці з командою Олексія Навального.

Крім того, жінку, яка має громадянство РФ і США, заарештували в Єкатеринбурзі за підозрою у державній зраді через збір коштів для ЗСУ.