У Румунії біля кордону з Україною знайдено фрагменти безпілотника

У Румунії виявлено фрагменти російського безпілотника

У Румунії на фермі поблизу українського кордону знайшли залишки безпілотного літального апарату. За даними місцевих ЗМІ, це був російський дрон. Про це повідомляє Sky News.

Зазначається, що з метою розслідування на місце було направлено армійські пошукові групи, які прибули на острів Великий Браїла.

Місцеві жителі повідомили про спостереження надзвичайних звуків і поділилися відеозаписами, на яких видно, як літальний апарат падає з неба.

«Увечері 28 березня були виявлені фрагменти, які, ймовірно, належать літальному апарату, на сільськогосподарських угіддях на острові Великий Браїла. Міністерство національної оборони спільно зі спеціалізованими відділами системи національної оборони, громадського порядку та національної безпеки розслідує цей інцидент, який стався у п'ятницю, 29 березня, за спеціальними оперативними процедурами», - заявили у Міністерстві оборони.

Це сталося після того, як влада Молдови повідомила про три вибухи біля кордону з Україною вночі, згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ.

За інформацією румунського видання CNN Antena 3, уламки безпілотника були знайдені за 12 км від міста Браїла. За повідомленням, падіння дрона незабаром після півночі супроводжувалося гучним ударом.

За даними джерел, цей безпілотник був російським і його метою було атакування українських портів на Дунаї. Ймовірно, у нього відмовила система наведення GPS.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України повідомило, що під час масового обстрілу 4 вересня 2023 року російські безпілотні літальні апарати "Шахед" падали та вибухали на території Румунії.