У Румунії чоловік підпалив будівлю парламенту

Чоловік підпалив будівлю парламенту
Чоловік підпалив будівлю парламенту

У Румунії в Палаці парламенту стався інцидент з пожежею, під час якого чоловік кинув легкозаймисту речовину в одній з кімнат. Будівлю було швидко евакуйовано, але зловмиснику вдалося втечі. Інцидент стався у кімнаті для відвідувачів, де пожежа охопила 30 квадратних метрів простору, горіли канцелярські речі й текстиль. Загалом, протягом інциденту було евакуйовано близько трьохсот людей. Вогонь вдалося приборкати, і ніхто не постраждав. Поліція оприлюднила фото підозрюваного й закликала громадян допомогти з розшуком. За таку діяльність зловмисникові загрожує від двох до семи років позбавлення волі.

У свою чергу, лідер партії "Сила правих" Людовік Орбан оголосив про своє бажання балотуватися на посаду президента Румунії.

Землетрус у Румунії

У понеділок у Румунії стався землетрус магнітудою 5,2, який виявився найсильнішим у країні протягом 2021 року. Тривалість поштовхів становила 140 кілометрів. Цей землетрус стався в районі повіту Вранчя на сході країни. Подальші поштовхи не виключені, і румунські рятувальники закликають людей зберігати спокій.

Читайте також