У Саудівській Аравії майже закінчили земляні роботи під час зведення найбільшої споруди світу

Закінчення земляних робіт у Саудівській Аравії
Закінчення земляних робіт у Саудівській Аравії

У Саудівській Аравії розпочали будівництво найбільшої будівлі у світі - хмарочоса Mukaab в формі куба. Він буде розташований в Ер-Ріяді. Ця споруда зараз перебуває на стадії зведення і розміщення на північному заході міста. Земляні роботи вже виконані на 86%.

Хмарочос матиме форму куба з довжиною ребер 400 метрів. При висоті 400 метрів він стане найвищою будівлею в місті, перевищуючи 300-метрові будівлі. Інтер'єр куба включатиме великий атріум зі спіралеподібною вежею в центрі, магазинами, культурними та туристичними об'єктами на два мільйони квадратних метрів.

Споруду вкриють унікальним фасадом з трикутних форм, що накладаються одна на одну, як сучасний архітектурний стиль Наджді. Завершення будівництва будівлі планується до 2030 року в рамках програми "Бачення 2030".

Розробники також повідомили про плани створення району Нова Мурабба, що включатиме понад 100 тисяч будинків, 980 тисяч квадратних метрів магазинів, 1,4 млн квадратних метрів офісних приміщень, а також готелі, культурні центри, університет, імерсивний театр та "культовий" музей. Всі ці споруди будуть розташовані поруч з хмарочосом Mukaab.

Читайте також