У Секторі Гази під обстріл потрапила школа: загинули щонайменше 16 людей

Обстріляне навчальне закладення, загинули 16 людей
Обстріляне навчальне закладення, загинули 16 людей

Учора внаслідок авіаудару Ізраїлю по школі в Секторі Газа загинуло щонайменше 16 людей, а десятки отримали поранення. За даними міністерства охорони здоров’я ХАМАСу, в цій школі розташовувався табір для біженців Нусейрат, де знаходилися тисячі переселенців. Також було повідомлено про 10 загиблих після окремого авіаудару по будинку в таборі.

ЦАХАЛ заявив, що вони нанесли удари по терористах, які переховувалися в будівлях навколо школи Аль-Джауні. Заява Армії оборони Ізраїлю стверджує, що вони вживали численні заходи, щоб мінімізувати ризик для цивільних осіб, включаючи використання точних повітряних спостережень та додаткових розвідувальних даних.

Усі матеріали свідчать про те, що бойовики ХАМАС використовували це місце як свій прихований арсенал для нападів на ізраїльські війська. Що стосується самого авіаудару, то свідки повідомили, що він був спрямований на верхні поверхи школи, розташованої неподалік від ринку. За даними місцевих джерел, цілью була кімната, яка використовувалася поліцією ХАМАС.

ХАМАС заявив, що серед загиблих є п'ятеро журналістів та члени їх родин. Ситуація в Секторі Газа залишається напруженою, проте за інформацією The Times of Israel, Ізраїль розглядає пропозиції ХАМАС щодо угоди про припинення вогню, незважаючи на продовження влади угруповання. Однак, премʼєр-міністр Біньямін Нетаньягу виступає проти перемир'я, яке дозволить ХАМАС зберегти владу.

Читайте також

У Росії прорвало велику дамбу: що відомо
сьогодні, 14:05 73 переглянули
Прорвало велику дамбу: наслідки природної катастрофи