У Словаччині призначили новий уряд проросійського Фіцо зі скандальними міністрами

Новообраний прем'єр-міністр Словаччини - Роберт Фіцо, який є проросійським політиком. Цю новину офіційно повідомили на порталі aktuality.sk. Також було підтверджено, що новий уряд схвалений президенткою країни Зузаною Чапутовою.

Серед призначених міністрів є колишній міністр МВС - Роберт Каліняк, відомий своїми конфліктами з експрем'єром Словаччини Ігорем Матовичем. Каліняка підозрювали у хабарництві, але всі звинувачення були зняті.

На посаду міністра закордонних справ був призначений Юрай Бланар, який раніше заявляв про "громадянську війну в Україні" і радив Києву зосередитись на "забезпеченні прав російськомовних жителів".

  • Популістська партія під керівництвом Роберта Фіцо отримала 23% голосів на парламентських виборах, випередивши центристську "Прогресивну Словаччину", яка набрала 18% голосів.

Через своє проросійське ставлення, Фіцо під час попереднього прем'єрства закликав до зняття санкцій проти Росії, що були запроваджені через окупацію Криму. Однак після перемоги партії "Курс - нова демократія" на парламентських виборах, Фіцо знову висловився за мирне врегулювання конфлікту в Україні та підтримку швидких мирних переговорів.